Cinnamon Muffins with Black Buttercream Frosting | Rawnice

Kanel Muffins med svart smörkräm Glasyr

Ring in det nya året med dessa tjusiga muffins!

Svårighetsgrad: Medel
Tid som krävs: 1 timme+

Ingredienser:

Muffins:

  • 220 g mjöl
  • 3 msk kakaopulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g socker
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 1 msk jordnötssmör
  • 50 ml kokosolja
  • 180 ml växtbaserad mjölk


Svart smörkräm glasyr:


Vägbeskrivning:

  1. Värm ugnen till 190°C. Smörj muffinspannan med kokosolja ( eller använd bakningskoppar).
  2. I en skål, blanda mjöl, bakpulver, bakpulver, socker, kanel och kakaopulver tillsammans.
  3. Tillsätt mjölk, vaniljextrakt, jordnötssmör och olja. Blanda väl.
  4. Fyll bakning koppar tre fjärdedelar av vägen full, grädda i ca 35 minuter (använd en tandpetare för att testa). Cool helt.
  5. Förbered smörkräm glasyr: i en skål, slå smöret med vaniljextrakt vid låg hastighet.
  6. Blanda kontinuerligt medan du tillsätter sockret i omgångar. Om smörkrämen är för tunn, tillsätt mer socker. Om det är för tjock, tillsätt en matsked eller mer av växtbaserad mjölk.
  7. Tillsätt aktivt kolpulver. Blanda i hög hastighet.
  8. Dekorera muffins med glasyren. Tillsätt lite socker strössel på toppen.

 



    Recept skapare: 

    @anna_breakfastideas

    Anna är en duktig fotograf, ursprungligen från Polen och nu bosatt i Stockholm. Hon är en del av vårt lokala Rawnice-team, och hennes inspirerande frukostskapelser kommer garanterat att väcka en glädje i dina smaklökar!

    Tillbaka till blogg

    Lämna en kommentar

    Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.