(MID)SOMMARTÅRTA 🍓🌸🍓🌸🍓
Läcker och enkel tårta, lager med krämig färgad frosting och fräscha sommargubbar🍓 Perfekt för att fira sommartid!
Svårighetsgrad: Lätt
Tidsåtgång: 1 timme +
Ingredienser:
Kaka:
- 260 gr mjöl
 - 100 gr socker
 - 75 ml kokosolja
 - 220 ml sojamjölk
 - 1 tsk vaniljxtrakt
 - 1 1/2 msk bakpulver
 - 1 msk äppelcidervinäger
 
Glasyr:
- 250 gr vegansk färskost
 - 250 ml vispad havregrädde (eller kokosgrädde)
 - 100 gr strösocker
 - 2-3 msk citronsaft
 - 1 tsk vaniljextrakt
 - Valfritt: 1 tsk Rawnice rödbetspulver och 1 tsk Rawnice Matcha pulver
 
🍓 Färska jordgubbar att lager och dekorera tårtan

Vägbeskrivning:
- Värm ugnen till 180 C. Förbered ugnsform.
 - Blanda mjölk, vinäger och olja i en skål. Vispa.
 - Blanda mjöl, bakpulver och socker i en separat skål.
 - Tillsätt mjölkblandningen i skålen med mjöl, blanda allt tills det är väl blandat.
 - Lägg över smeten i ugnsformen. Vi har gjort tre minikakor och kombinerat dem till en liten men hög tårta. Men du kan använda 20 cm ugnsform och dela kakan senare i två lager.
 - Grädda ca 45-50 min. Efter den tiden, ta av från ugnen och svalna helt.
 
Förbered frostingen:
- I en skål, lägg vegansk färskost, strösocker, vaniljextrakt och citronsaft.
 - Mixa tills det blandas med hjälp av en elektrisk mixer.
 - Tillsätt den vispade grädden och blanda igen en stund.
 - För att göra den färgglada frostingen, dela blandningen i två delar, tillsätt valda pulver till varje del och blanda.
 - Förvara frostingen i kylen.
 
Varva din tårta med mycket hackade jordgubbar och krämig frosting. Njut av sommarsmaken!🌸
 Skapare av recept: 
Anna är en duktig fotograf, ursprungligen från Polen och nu bosatt i Stockholm. Hon är en del av vårt lokala Rawnice-team, och hennes inspirerande frukostkreationer kommer säkerligen att väcka en glädje i dina smaklökar!