Ocean Chia & Yogurt Pops 🐚

Ocean Chia & Yoghurt Pops 🐚

Svårighetsgrad: Lätt
Tidsåtgång: 1 timme+

En rolig, läcker och enkel fryst goding, för både vuxna och barn!😊

Ocean Chia & yoghurt popsicles

Ingredienser:

Dekorationer:

  • Smält vit choklad
  • Krossad kaka
  • Chokladskal (gjorda av smält vit choklad blandat med Blue Spirulina Powder)
Ocean glass poppar

Vägbeskrivning:

  1. I en liten skål, lägg 2 msk chiafrön, 160 ml mjölk, 2 msk lönnsirap, 1 tsk vaniljextrakt och 1 tsk Blue Spirulina Powder. Rör om mycket väl.
  2. Ställ blandningen i kylen i ca 30 minuter. Rör om då och då för att undvika klumpar.
  3. Efter 30 minuter, ta av från kylen och tillsätt sedan 2 msk kokosyoghurt och blanda. Lägg ett lager chiapudding i dina glass-/isglassformar och ställ in i frysen i några minuter. 
  4. Blanda yoghurt i grekisk stil med 2 msk lönnsirap och 1/2 (eller mer) tsk blå Spirulina. 
  5. Ta av glassformen från frysen och fyll formarna med blå yoghurt. Ställ in i frysen igen, i minst 2 timmar.
  6. Förbered snäckdekorationer: smält den vita chokladen. Lägg till den smälta chokladen lite blå spirulina - börja med en liten mängd, 1/4 eller 1/2 tsk. Om du vill ha stark blå färg tillsätt mer pulver. (Om du vill göra skal i olika blå nyanser är det bara att dela choklad i några delar.)
  7. Fyll snäckskalsformarna med blå choklad (du kan använda en sked eller spritspåse med en liten spets/hål för att fylla i formarna med den smälta chokladen.)
  8. Ställ snäckskalsformen i kylen.
  9. Dekorera glass: lägg på toppen av varje glass en liten bit av smält vit choklad, strö över krossad kaka och placera chokladsnäckskalen.
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.