Krämig Vegansk Protein Vanilj Chia Pudding

Skäm bort det goda med en krämig och proteinfylld efterrätt (eller frukost😍) med vår Vegan Protein Vanilj Chia Pudding.

Förbättrat med de ljuvliga smakerna av Rawnice Vanilla Caramel Protein Powder, är detta chiapuddingrecept en näringsrik goding som kommer att tillfredsställa din söta tand samtidigt som du får bränsle. Toppad med en enkel men uppfriskande rabarberjordgubbskompott, är denna dessertkombination en härlig harmoni av smaker. Låt oss dyka ner i receptet och njuta av en skuldfri njutning!

Ingredienser :

För Vanilj Chia Pudding:

  • 1/4 kopp chiafrön
  • 1 kopp växtbaserad mjölk (som mandelmjölk eller kokosmjölk)
  • 2 msk Rawnice Vanilla Caramel Protein Pulver
  • 1 msk lönnsirap eller sötningsmedel efter eget val

För rabarberjordgubbskompotten:

  • 2 dl rabarber, hackad i små bitar
  • 1 dl jordgubbar, skalade och skivade
  • 2 msk lönnsirap eller sötningsmedel efter eget val
  • 1 msk citronsaft

Valfritt, färska jordgubbar till påläggen + din favoritgranola

Vägbeskrivning:

För Vanilj Chia Pudding:

  1. I en skål, kombinera chiafrön, växtbaserad mjölk, Rawnice Vanilla Caramel Protein Pulver, lönnsirap och vaniljextrakt.

  2. Vispa blandningen väl för att säkerställa att chiafröna är jämnt fördelade.

  3. Låt blandningen sitta i cirka 10 minuter, rör om då och då för att förhindra att klumpar bildas.

  4. Efter 10 minuter, ge blandningen en sista omrörning, täck skålen och ställ i kylen i minst 2 timmar eller över natten för att låta chiafröna absorbera vätskan och tjockna till en puddingliknande konsistens.

För rabarberjordgubbskompotten:

  1. I en kastrull, kombinera hackad rabarber, skivade jordgubbar, lönnsirap och citronsaft.

  2. Sätt kastrullen på medelvärme och låt blandningen koka upp.

  3. Koka kompotten i cirka 10-15 minuter, rör om då och då, tills rabarbern mjuknar och blandningen tjocknar något.

  4. Ta av kompotten från värmen och låt den svalna till rumstemperatur.

Montering :

  1. När chiapuddingen har tjocknat, rör om ordentligt för att bryta upp eventuella klumpar.

  2. Lägg 1-2 matskedar kompott på botten av glas eller burk.

  3. Dela chiapuddingen i portionsglas eller burkar.

  4. Toppa varje portion chiapudding med en generös sked av rabarberjordgubbskompotten. Tillsätt lite granola om du vill.

  5. Garnera med ytterligare färska jordgubbar.

  6. Servera den veganska proteinvaniljchiapuddingen med rabarberjordgubbskompott kyld och njut av den krämiga, proteinrika godheten!

Purchase the featured products:

"Jag gjorde en fantastisk regnbågstårta! Alla älskade den, och jag älskar att den inte bara är snygg att titta på, utan den är också hälsosam! Tack :)"

Se alla recensioner

Gali N.