Gröna Chia Puddingburkar med vanilj
Denna veganska vanilj chiapudding är rik på protein, fibrer och hälsosamma omega-3-fettsyror, vilket gör den till ett perfekt frukost- eller mellanmålsalternativ💚
Det gröna spirulinapulvret tillför en boost av antioxidanter och näringsämnen till rätten, medan lönnsirapen ger den en touch av sötma. Njuta!
Svårighetsgrad: Lätt
Tidsåtgång: 1 timme+
Ingredienser:
- 1/2 kopp chiafrön
- 2 dl osötad vaniljmandelmjölk
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 tsk Rawnice Green Spirulina pulver
- 2 msk lönnsirap
- Några matskedar växtbaserad yoghurt valfri
- Färsk frukt till topping - vi använde kiwi, men du kan använda vilken frukt du vill
- granola (valfritt)
Vägbeskrivning:
- I en medelstor blandningsskål, kombinera chiafrön, mandelmjölk, vaniljextrakt, lönnsirap och grönt spirulinapulver.
- Rör om blandningen väl tills allt är väl blandat.
- Om du föredrar att din pudding är sötare, tillsätt 1-2 matskedar mer lönnsirap och rör om väl.
- Täck skålen med plastfolie eller lock och ställ den i kylen i minst 2 timmar, eller över natten.
- Efter ett par timmar ska chiafröna ha absorberat mandelmjölken och skapat en puddingliknande konsistens. Rör om puddingen väl för att fördela eventuella klumpar.
- Ös upp chiapuddingen i burkar, tillsätt 1-2 msk yoghurt och toppa med dina favoritfrukter. Eventuellt, lägg till lite granola på toppen.
- Servera & njut!💚