Mini vårvaniljkaka med ätbara blommor🌸
Mini Vegan Vaniljkaka med kaffe & pb smörkrämfrosting (med en rosa rödbetspulver twist💗), dekorerad med massor av ätbara blommor🌸🌼🌸 Perfekt till vårens firande, men kommer också att se snygg ut på ditt påskbord 🙌
Svårighetsgrad: Lätt
Tidsåtgång: 1 timme+
Ingredienser:
Tårta:
- 260 gr mjöl
- 100 gr socker
- 75 ml kokosolja
- 220 ml sojamjölk
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 1/2 msk bakpulver
- 1 msk äppelcidervinäger
Kaffe smörkräm frosting:
- 75 gr veganskt smör
- 360 gr strösocker (siktat)
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 msk snabbkaffe
- 1 msk växtbaserad mjölk
- 2 msk jordnötssmör (len)
- Valfritt: 1 tsk kaffesump
- 1 tsk rödbetspulver
Dekorationer:
- Ätliga blommor
- Jordgubbar
Vägbeskrivning:
- Värm ugnen till 180 C. Förbered ugnsform.
- Blanda mjölk, vinäger och olja i en skål. Uppståndelse.
- Blanda mjöl, bakpulver och socker i en separat skål.
- Tillsätt mjölkblandningen i skålen med mjöl, blanda allt tills det är väl blandat.
- Lägg över smeten i ugnsformen. Vi har gjort tre minikakor och kombinerat dem till en liten men hög tårta. Men du kan använda 20 cm ugnsform och dela kakan senare i två lager.
- Grädda ca 45-50 min. Efter den tiden, ta av från ugnen och svalna helt.
Frostning :
- Blanda snabbkaffe med en matsked mjölk.
- Lägg smör, vaniljextrakt och kaffeblandning i en skål. Använd den elektriska mixern och mixa tills det är slätt (hög hastighet).
- Tillsätt jordnötssmör (+ kaffesump), blanda tills det blandas.
- Tillsätt strösocker gradvis i blandningen.
- För att göra en rosa del, dela smörkrämsblandningen i två delar och tillsätt en tesked rödbetspulver. Blanda igen tills det blandas.
Varva din tårta med frosting (du kan också lägga till dina favoritfrukter också). Dekorera tårtan med ätbara blommor & jordgubbar.
Skapare av recept:
@anna_breakfastideas
Anna är en duktig fotograf, ursprungligen från Polen och nu bosatt i Stockholm. Hon är en del av vårt lokala Rawnice-team, och hennes inspirerande frukostkreationer kommer säkerligen att väcka en glädje i dina smaklökar!